Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

DISKUZE O PANENKÁCH 

Obrazek 

CO VLASTNĚ MEZI ŠKLEBÍKY ZA PANENKY PATŘÍ ?

 

Obrazek

 

JEN PANENKY CO SE RŮZNĚ" PITVOŘÍ" ? URČITĚ NE !

Jsou to panenky i moc krásné. Nejsou to úplně šklebíci, ale troufnu si tvrdit, že mezi ně patří. Občas mají i stejné označení a patří do sérií i podle šateček a výrazu ve tvářičkách. Prostě nevšední panenky, velké asi do 42 cm. Některé i do 52 cm.

Většinou jsou to panenky nehrané, jen vystavené. Jakmile si je člověk zamiluje, neví kdy má dost. :-) Mám jich už plné police a pořád nakupuju. Jestli se to tak dá říct, už jsem moudřejší a líp si vybírám, dřív jsem kupovala všechny.

Prostě je to potěšení. Pokud já vím, jsou sběratelé od 20. do 80. let.

Panenky nejsou vůbec kýčovité, naopak pobaví, nebo potěší.

 Nejedná se ale o panenky keramické - porcelánové, ty jsou taky nádherné, ale je to úplně něco jiného.

Ani se nejedná o realistické miminka, panenky atd., prostě ty nové co koupíte v krabicích na pultech hračkářství.

Nejsem žádný odborník přes šklebíky, jen je to pro mně relax a snažím se o nich něco zjistit.

 Od ledna vychází i u nás časopis o panenkách, o šklebících ani řádka.  Nenašla jsem je ani na burzách tady u nás. Tak nám asi musí vystačit internetové nakupovaní . :-)

Budu moc ráda, když se přidáte do této diskuze.

Hana

 

 

 

 

Obrazek 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

staré panenky

(Olívie, 23. 8. 2009 19:25)

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli neznáte nějakou diskuzi která se týká starých panenek.Začala jsem je sbírat,ale jsem začátečník,tak bych si chtěla získat nějaké rady a zkušenosti starších sběratelek.Děkuji za odpověď.

Děkuji,děkuji

(samantyna, 30. 7. 2009 20:14)

Tak to vypadá,že budu mít první šklebíčky.Mockrát Vám děkuji a přeji krásnou dovolenou.Samantyna

šklebíci

(Yvona, 30. 7. 2009 20:01)

Jo a ještě, pokud nějaké šklebíčky budete vlastnit, můžete se přidat do naší šklebíkovské rodinky a založit si fotoalbum. Napsala bych vám co je k tomu potřeba, není to vůbec těžké. ted jedu na 12 dní na dovolenou, tak potom bych Vám napsala, pokud by jste třeba chtěla vystavovat. Mějte se.

šklebíci na Aukru

(Yvona, 30. 7. 2009 19:42)

Samantyno na ty šklebíky přihazuji já-yvca. Jednoho už vyhráváte a jestli chcete i tu sestřičku, tak si na ní přihodte taky- mám tam sice nahozeno, ale snížím to, tak to zkuste. Nechci už nahazovat na takové šílené sumy. přeji Vám je. Mám jich hodně, tak tyhle 2 přenechám... Yvona-

šklebíci

(samantyna71, 30. 7. 2009 14:39)

Děkuji za odpovědˇ,tak to mám asi smůlu,moc bych si přála vlastnit pár těchto panenek,ale právě jsem zjistila, že to bude pořádný boj-na aukru jsem si vyhlídla šklebíka a protože se mi moc líbí,tak jsem přihodila pár kč a cena se vyšplhala už přes 1000 kč.Je mi jasné,že ho nezískám.Samantyna

šklebíci

(Yvona, 29. 7. 2009 21:02)

Šklebíky lze sehnat pouze použité- oni vlastně nejsou použité, jenom vystavené. Jestli se dají sehnat nové, nevím. U nás určitě ne. Možná ve Španělsku, ale nevím. Jsou to panenky ze zaniklé továrny ve Španělsku. Ale nevím, vše je možné, ale u nás v hračkářství je určitě neseženete.

panenky

(Helena, 29. 7. 2009 18:32)

Hani,ačkoliv prý nejsi mezi námi,neboj,jsi tu.jsi pro nás ostrůvek jistoty v nejistém světě a tak to zůstane.
myslím,že každý pohled na šklebíky je spojený s Tebou a tak to zůstane.Vždy se pousmějem při pohledu na ně a vzpomeneme,alespoň my začátečnice,u srdíčka to zabolí.To co jsi udělala,je velká věc, a slibuju Ti,že uděláme všechno proto,aby to pokračovalo.
Helena

Prosím o radu.

(samantyna71, 29. 7. 2009 15:48)

Už asi 14dní obdivuji šklebící panenky.Musím říci,že jsou nádherné a doposudˇjsem je neznala.Už vím,že je mohu sehnat na aukru,ale to budou zřejmě použité panenky,je možné sehnat šklebíky nové na pultech hračkářství?

Jsou prostě užasné!!!!!!

(Andrea, 15. 6. 2009 17:59)

Také se musím přidat,ve všem máte pravdu!!!!Já jsem první panenku viděla u p.Evy a tak se mi líbila,že jsem si přála vlastnit aspon jednu,začala jsem je hledat a našla jsem,takovou menší ani k nim moc nepatřila,byla z měkké gumy,ale měla pihy,byla jsem z ní unešená,připadala jsem si jak blázen.Ale bohužel mi přestala stačit,říkala jsem si aspon dvě panenky mít takové,tak jsem hledala dál,na internetu jich bylo málo....a ted si člověk muže vybírat a měnit ,prodavat a zase koupit jinou,prostě je to šklebíkománie!!!!!a stale to trvá,koukám jen po panenkách!Pro ostatní jsem blázen,ale já mám z nich strašnou radost,nabíjí mě energií.Až budu mít někdy všechny,tak se budu nudit!!Také děkuji p.Hano!!!!!!!!

Jsem stále blázen do panenek

(Alena, 15. 6. 2009 13:03)

Musím se přidat k paní Yvče,mám stejné pocity jako ona,i tak jsem začínala s panenkou dokonce od ní.Jak jsem ji vzala do ruky,zamilovala jsem se.Nevím kdy budu mít dost,je to mánie a jsem ráda,že nás je víc a díky Vám Hani se můžeme spojit,každý den chodím na stránky a sleduji kdo co nového vystavil a napsal,když dlouho nikdo nevystaví novou panenku,jsem smutná

DÍKY YVONKO ZA KOMENTÁŘ. :-)

(HANA, 13. 6. 2009 7:25)

VE VŠEM MÁTE ÚPLNOU PRAVDU.PANENKY JSOU JINÝ SVĚT.MÁM JE NAD POSTÝLKOU V POLICÍCH A POŘÁD SE KOCHÁM.MOJI PRVNÍ PANENKU NAŠEL MANŽEL.ŠKLEBÍK BYL KLUK, ALE PŘIPOMÍNAL MU DCERU SVÉHO KAMARÁDA.TAK JI HNED KOUPIL.A TENDEN VŠECHNY CO NAŠEL A KOLOTOČ SE DAL DO POHYBU.NA CENU SE TAKY NEKOUKALO. :-)

Milujeme panenky!!!!

(yvona, 12. 6. 2009 17:47)

Chtěla bych něco napsat o nás sběratelkách těchto panenek. Než jsem koupila 1. panenku, stále jsem po nich pokukovala po aukcích a říkala si, co to je za zvláštní panenky? Trvalo mi tak půl roku než jsem koupila tu 1. Měla otevřenou pusinku a červené šaty, moc se mi líbila, tak jsem to prostě zkusila a koupila. Naprosto mě uchvátila a tím to začalo- najednou jsem chtěla mít všechny.. Vůbec mi nevadilo kolik stojí, dávala jsem za ně i závratné částky, ale panenky mi dávaly takový jiný svět, svět pohody, klidu a štěstí. žila jsem jenom pro ně. Zvláštní, že? Možná jsme tak trochu blázínci, my sběratelky. Někdo to vůbec nechápe a diví se, že za ně dávám tolik peněz, někdo zase přijde a padá do mdlob, když vidí pohromadě tolik panenek a nejvíce lidiček je unešeno a chce je také... tyto panenky mám skoro jako děti, nikdy bych je nedala.Myslím že to máme všechny podobné. Máme je prostě rády.Pro další začínající sběratelky jsou tyto stránky úžasné, jelikož se alespon něco o nich dozví, my jsme nevěděly vůbec nic, šly jsme do neznámého. Děkujem Hani.

HANA

(ŠKLEBICI, 3. 6. 2009 15:29)

JÁ VÍM, ŽE ŠKLEBICI JSOU TO ASI JEN U NÁS, JEN TO POJMENOVÁNÍ SEDÍ.ONO VÝRAZOVÉ PANENKY-TY CO JSEM KOLIKRÁT NAŠLA NA NETU JSOU VĚTŠINOU JEN NOVÉ MIMINA V KRABICI...O PANENKÁCH NEJDE NIC NAJÍT-TEDA NA NAŠEM INTERNETU.TAK JSOU TO OPRAVDU NÁDHERNÉ SBĚRATELSKÉ ŠKLEBÍCÍ PANENKY. :-))

Šklebíci

(Yvona, 2. 6. 2009 11:01)

Připojuji se k tomu že jsou to panenky velmi krásné. Vlastně i ty co se pitvoří, i ty jsou krásné.Oni to vlastně nejsou šklebíci- tento název je vlastně jen u nás.. jsou to krásné sběratelské panenky, koupíte jednu a už se nedá přestat!!!!!

DĚKUJI

(SBĚRATELKA, 26. 5. 2009 17:46)

HANIČKO, MOC DĚKUJI ZA MOŽNOST SI PROČÍST VAŠE STRÁNKY.MÁTE PRAVDU, PANENKY JSOU RADOST A POTĚŠENÍ.I Z DŮCHODU SE DÁ OBČAS NĚJAKÁ KOUPIT.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5